Stirile ZileiTârgu-Jiu

USR cere prefectului să înceteze mandatele lui Romanescu și Bejinaru

Liderii USR Gorj cred că mandatul primarului Târgu-Jiului ar trebui să înceteze, după ce a anunțat că a plecat din PNL și va trece la PSD.

Miercuri, într-o conferință de presă, deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, a afirmat că Marcel Romanescu, practic, și-a dat demisia din Partidul Național Liberal, în luna septembrie, când a anunțat, pe Facebook, trecerea în echipa social-democrată.

“În accepțiunea tuturor juriștilor, exprimarea în spațiul public, pe Facebook, a acestei intenții este asimilată demisiei. Demisia duce la pierderea mandatului” spune Miruță.

Miruță a adăugat că și viceprimarul Bogdan Bejinaru ar trebui să-și piardă mandatul, după ce a fost dat afară din Partidul Național Liberal. Liderul USR Gorj consideră că radierea din partid a lui Marcel Romanescu, la două luni după ce a anunțat că trece la PSD, ”este dovada clară a blatului” dintre liderii PNL și PSD din județ, Ion Iordache și Mihai Weber.

Miruță a mai acuzat că Mihai Weber și Ion Iordache “mimează” că ar fi opozanți însă „au în spate un blat prin care județul trebuie să rămână în captivitatea combinațiilor care au legătură cu bani”.

Președintele USR Târgu-Jiu, Corneliu Răducan Morega, a ținut să atragă atenția asupra “modului dezastruos” în care arată municipiul. În opinia sa orașul este „neîngrijit și fără nicio perspectivă de dezvoltare”.

Comment here