LIFE

”Urzeala Tronurilor” i-a îmbogățit! Ce salarii au încasat actorii din serialul-fenomen difuzat de HBO

Serialul ”Urzeala Tronurilor” (Game of Trones) s-a încheiat cu încoronarea unui membru al familiei Stark! Mulți fani au fost dezamăgiți de finalul serialului și de faptul că îndrăgitul John Snow nu a reușit să se suie pe tronul de săbii. Fanii au început să strângă semnături pentru a-i convinge pe producători să continue povestea și să mai lanseze și sezonul 9. Însă o întrebare îi macină pe toți: cât au câștigat actorii din rolurile principale?

Ce salarii au încasat actorii din serialul HBO ”Urzeala tronurilor”? Această întrebare îi macină pe mulți dintre fanii personajelor din serialul-fenomen. Deși la lansarea serialului în 2011, mulți dintre actori abia ieșeau din umbra anonimatului, în doar opt ani ei au devenit vedete planetare.

Peste 1,2 miliarde de oameni din întreaga lume au urmărit cu sufletul la gură povestea lui John Snow, Cersey și Daenerys. Înainte de ultimul sezon, actori precum Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Lena Headey (Cersei), Kit Harington (John Snow), Peter Dinklage (piticul din familie Lannister) erau plătiți cu sume cuprinse între 150.000 și 200.000 de dolari pe episod. În sezonul opt, însă salariile lor au explodat ajungând la 1,2 milioane de dolari pe episod, adică 144.000 de dolari pe minut.

Serialul HBO ”Urzeala tronurilor” a fost difuzat în 170 de țări, conform Hollywood Reporter, și a fost vizionat de peste 1,2 miliarde de oameni. Inițial, înaintea sezonului opt, actorii și-au renegociat salariile de la 500.000 de dolari pe episod la 700.000 de dolari pe episod. Însă, în cazul capetelor de afiș oferta salarială a fost mult mai generoasă. Iată cât au încasat starurile și ce averi au strâns în cei nouă ani de filmări, între 2010 și 2019.

Lena Headey (Regina Cersei)

Actrița de 45 de ani a fost plătită cu 144.000 de dolari pe minut în sezonul opt al serialului. Ea a avut un salariu de 1,2 milioane de dolari, asta chiar în condițiile în care, în sezonul încheiat recent, nu a avut prea multe scene complicate de filmat. Are o avere de 9 milioane $.

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)

Actrița de 32 de ani care o interpretează pe Daenerys, regina Andalilor sau Khaleesi Mama Dragonilor a fost plătită cu 1,2 milioane de dolari per episod în cel de al optulea sezon al serialului. Ea a strâns o avere totală de 13 milioane de dolari în cei nouă ani de filmări.

Kit Harington (John Snow)

Actorul de 32 de ani a recunoscut că John Snow este rolul carierei lui. În cele șase episoade din sezonul opt el a încasat 7,2 milioane de dolari. Datorită serialului ”Urzeala tronurilor” Kit a strâns o avere de 12 milioane de dolari.

Maisie Williams (Arya Stark)

Actrița de 22 de ani avea doar 13 ani când a început filmările pentru ”Urzeala tronurilor”. În sezoanele precedente ea a fost plătită cu 150.000 de dolari per episod. În ultimul sezon, salariul ei a ajuns la 210.000 de dolari. Ea are o avere de 6 milioane de dolari.

Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister)

Actorul danez în vârstă de 48 de ani este fratele geamăn și iubitul reginei Cersei. Deși moare alături de sora și iubita lui în ultimul sezon, el a reușit să strângă o avere de 16 milioane de dolari. A fost plătit în ultimul sezon cu 1,2 milioane de dolari pe episod.

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

Actorul, de 49 de ani, înalt de doar 1,32 metri face un rol epocal în serial, interpretându-l pe Tyrion Lannister. El a fost plătit cu 1,2 milioane de dolari per episod în ultimul sezon și a reușit să strângă în conturi o avere de 15 milioane de dolari.

Sophie Turner (Sansa Stark)

Actrița, de 23 de ani, care s-a măritat recent se află și pe lista celor mai bine plătiți actori din serialul Urzeala Tronurilor. Sophie a fost plătită în ultimul sezon cu 210.000 de dolari și a reușit să strângă în cei nouă ani de filmări o avere de 4 milioane de dolari.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here