Sportive

Universitatea, la un pas de finala Cupei României

Meciul Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe, din cadrul manşei retur a celei de-a doua semifinale a Cupei României, are loc în această seară, de la ora 19.30. Misiunea oltenilor nu este uşoară, trebuind să anuleze handicapul de un gol din partida tur, pierdută cu scorul de 2-1.

Confruntarea Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe se desfăşoară pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Băniei, în returul semifinalei Cupei României şi este extrem de importantă pentru olteni, care sunt deţinătorii trofeului. Este atât de importantă încât conducerea clubului şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf au făcut apel la suporteri să vină în număr cât mai mare la stadion, pentru a asigura un puternic suport emoţional jucătorilor, arată fanatik.ro.

Dacă va câştiga Cupa României, pentru al doilea an consecutiv, Universitatea Craiova va fi calificată în turul preliminar al Conference League. În caz contrar, terminând pe locul 3 ar urma să joace baraj cu învingătoarea barajului locurilor 7-8 din play-out.

Învingătoarea din această dublă va întâlni în ultimul act, pe 19 mai, pe FC Voluntari, care a trecut în cealaltă semifinală de FC Argeș. Partida se va disputa pe Stadionul „Giulești” și va fi transmisă de Digi Sport1.

La conferința de presă premergătoare duelului din Bănie, Laurențiu Reghecampf a vorbit despre singura indisponibilitate din lotul oltenilor. Alexandru Mateiu se confruntă cu o problemă musculară.

„Are o problemă musculară de două săptămâni. Am încercat să îl punem pe picioare. La penultimul meci de acasă a jucat 60 de minute, a făcut-o foarte bine. Încă resimte dureri. Dar, încă este acest risc, această problemă. Vom vedea la antrenamentul de astăzi ce se întâmplă. Noi nu avem rezerve, iar echipa a doua nu este aici, nu poate juca. Am ținut mereu să respectați jucătorii care vin de pe bancă! Pentru mine sunt importanți jucătorii care se pregătesc foarte bine, serios, înaintea unui meci. Sunt profesioniști, iar când apelez la ei, trebuie să joace. Așa e la fotbal, sunt doar 11 titulari. Încercăm să îi schimbăm, astfel încât să avem un plus”, a spus Reghecampf.

Comment here