Știri Din Județul Vâlcea

Unirea Principatelor Române, sărbătorită pe „Drumul lui Cuza”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a depus, luni, o coroană de flori la fântâna din comuna Galicea, acolo unde, la 21 iunie 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a făcut popas. Aici urmează să fie construite un foişor şi o zonă de agrement.

„Am sărbătorit Unirea Principatelor Române, la Galicea, pe „Drumul lui Cuza”. Îi spunem „Drumul lui Cuza”, datorită fântânii aflate pe acest drum, în zona Cremenari, unde, în data de 21 iunie 1859, s-a oprit din drumul său spre Râmnicu Vâlcea, marele domnitor A. I. Cuza, pentru a se odihni și a gusta din apa izvorului fântânii „Sfânta Treime”.

Începând din vara acestui an, vom avea aici un loc special amenajat, cu foișor și tot ce mai trebuie pentru o zonă plăcută vizitatorilor. Chiar dacă este foarte frig, se lucrează la reabilitarea podurilor și la construirea de rigole, pentru că ne dorim să finalizăm cât mai repede lucrările și pe acest drum.

Pentru modernizarea DJ 678 A, care pleacă din DN 64 (Tătărani) traversează comunele Mihăești, Galicea, Nicolae Bălcescu și ajunge la Milcoiu (DN7), investim cca 17,5 milioane euro – fonduri europene. Le mulțumesc colegilor mei de la CJ Vâlcea, dar și domnului primar Florin Mărăcine că au fost alături și am sărbătorit împreună „Mica Unire”, la Galicea, la fântâna lui Cuza” a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Comment here