Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Unii primari au amenințat că nu se mai ocupă de școli, dacă sunt schimbați directorii. Șefa ISJ: Nu se poate așa ceva!

Unii dintre primari au amenințat că nu se vor mai ocupa de școli, dacă vor fi schimbați directorii, susține Dana Constantinescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean.

”Au fost cazuri de autorități locale care au declarat, la Prefectură,  că nu mai doresc să aibă în administrare clădirile școlilor dacă li se schimbă directorul”. Un primar este obligat să colaboreze cu un director, indiferent de culoarea politică” a afirmat șefa educației gorjene într-o conferință de presă.

Pe 31 august expiră numirile de directori și directori adjuncți făcute la începutului anului de Inspectorat, urmând să fie emise noi decizii de numire a unor șefi până la organizarea concursului.   

Schimbările le-au picat greu unor primari din județ, după cum recunoaște Dana Constantinescu.

Constantinescu spune că, în Gorj, în proporție de 85-90%, șefii școlilor au fost păstrați. Au mai fost și cazuri de directori care s-au retras. Sunt unii, însă, care au fost schimbați și  sunt nemulțumiți acum.

”Cine este nemulțumit sau vrea să fie director, are toată libertatea din lume să-și depună dosarul începând cu data de 14 septembrie” spune inspectorul școlar general.

Comment here