Stirile ZileiTârgu-Jiu

Un ultras conduce AUR. Fîciu și Dinache, candidați la Gorj

AUR este marea surpriză a alegerilor parlamentare de duminică.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înființată, în septembrie 2019, de George Simion, cunoscut ca fondator al platformei Acțiunea 2012 care militează pentru unirea cu Republica Moldova. Co-președinte al partidului este Claudiu Târziu, aflat o vreme în conducerea Coaliției pentru Familie și vârf de lance la referendumul din octombrie 2018. În partid și-a găsit locul și Dan Tănasă, unul dintre personajele cheie ale violențelor din Valea Uzului, din iunie 2019.

Programatic, Alianța pentru Unirea Românilor se definește ca un partid care își propune „să fie rezultatul unificării forțelor românești care urmăresc să servească interesele poporului român”, iar doctrina AUR „se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea”.

George Simion are 34 de ani, relatează DigiSport, și este un ultras care a contribuit la apariția grupărilor Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor, care reunesc suporteri ai echipei naţionale a României. În noiembrie, ultraşii au remis un comunicat cu tente xenofobe după ce portughezul Mario Camora a fost convocat la prima reprezentativă a României, pentru că şi-a luat cetăţenia română.

La Gorj, AUR – Alianța pentru Unirea Românilor- a fost reprezentată, la Camera Deputaților, de cântărețul de muzică populară Nicu Fîciu iar la Senat de Andrei Florian Dinache. Poziționarea AUR pe locul 4 în Gorj i-a surprins pe primari.

”Eu i-am văzut o singură zi, am crezut că este grevă” spune Cosmin Morega, primarul PSD din Motru.  

Nicolae Ivăniși susține că se aștepta ca AUR să treacă pragul electoral.

Partidul Ecologist Român, din partea căruia Ivăniși a candidat la parlamentare, nu a trecut pragul electoral, obținând doar 1,58 la Camera Deputaților și mult mai puțin la Senat.

Comment here