LIFE

Un sucevean se crede nepotul lui Ştefan cel Mare. Cum şi-a „înmatriculat“ maşina

Cornel Cernoschi este proprietarul unei maşini de mici dimensiuni. Pe 27 octombrie a.c., poliţiştii l-au oprit în trafic şi, după un control de rutină, au constatat că bărbatul, care locuieşte în comuna Dorneşti, din judeţul Suceava, nu are nici asigurare la maşină, şi nici ITP.

Având bază legală pentru sancţionare, oamenii legii i-au ridicat plăcuţele de înmatriculare ale maşinii. Cornel nu s-a lăsat descurajat ci, dimpotrivă, şi-a făcut altele, pe care şi-a inscripţionat numele şi prenumele, precum şi un număr de telefon. Fără să-şi pună problema că încalcă legea, şoferul a pornit la drum şi a fost oprit, din nou, în trafic, de această dată prin comuna Frătăuţii Noi. Poliţiştii i-au confiscat noile plăcuţe şi i-au făcut dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără plăcuţe de înmatriculare şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu numere false de înmatriculare.

Contactat telefonic, Cornel Cernoschi, care este electrician, a declarat pentru adevarul.ro că poliţiştii i-au luat plăcuţele personalizate ca să le folosească drept model pentru alţi şoferi. El a explicat că nu este nici primul, şi nici ultimul şofer care a ales acest tip de plăcuţe. Cornel i-a dat ca exemplu pe Simona Halep şi pe Helmut Duckadam. Bărbatul a arătat că nu se poate supune legilor din România pentru că prezenţa la vot la utimele rânduri de alegeri „a fost de 30%”.

„Legile au fost votate de minoritari. Prezenţa la vot a fost de doar 30%”, a declarat şoferul.

Cât despre dosarul penal cu care s-a ales după toată această ispravă, suceveanul a spus că poliţia are activitate mulţumită oamenilor ca el: „Poliţiştii pot să facă orice, dacă n-ar fi oameni ca mine, ar da poliţia faliment. La fel şi procurorii, judecătorii. Indirect, ei mă felicită, subtil, aşa, că le creez locuri de muncă, au normă de hrană, serviciu călduţ, maşină”.

În 2010, suceveanul a cerut să-i fie cedat locul lui Traian Băsescu, motivând că-i reprezintă pe românii care nu votează. Bărbatul a solicitat, cu doi ani înainte, şi postul de guvernator al Moldovei, susţinând că este nepotul lui Ştefan cel Mare. În septembrie 2007, acesta a depus o petiţie la Tribunalul Suceava, în care a reclamat că este „nepotul lui Ştefan cel Mare“ şi că doreşte ca Moldova să-i fie retrocedată. Pentru a-şi susţine acţiunea, s-a folosit de fraza „Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri“. Magistraţii au încheiat procesul după doar două termene. „Au cerut să plătesc taxa de timbru care să certifice valoarea Moldovei“, a declarat electricianul, la vremea respectivă. Omul susţine că a fost prost înţeles deoarece el nu dorea teritoriul lui Ştefan cel Mare, ci doar un post de guvernator al Moldovei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here