LIFE

Un oraș italian superb oferă 25.000 de lire sterline cui se mută acolo

Un oraș superb și pitoresc din Italia oferă 25.000 de lire sterline oricui se mută acolo. Potrivit CNN, oricine este dispus să își refacă viața în oraș primește această sumă generoasă, ca parte a strategiei consiliului local de a aduce sânge proaspăt și creativ, arată alephnews.ro.

Consilierul local Alfredo Palese a declarat: „Există multe case goale în centrul istoric construite înainte de 1991, pe care am dori să le vedem reînviate cu noi locuitori.”

El a deplâns modul în care satul istoric, care a apărut în Evul Mediu și este plin de „arhitectură și artă minunată”, se „golește încet”. În cartierul abandonat se află frumoasele împrejurimi naturale din zona Salaento, care este așezată pe călcâiul cizmei Italiei. Plajele uimitoare cu nisip pudră și apele cristaline îi marchează țărmurile, scrie The Mirror.

Un drum de 15 minute cu mașina spre sud i-ar duce pe noii rezidenți la Santa Maria di Leuca – o zonă descrisă de Virgiliu în volumul său canonic, Eneida. Țărmul prezintă stânci stâncoase, presărate cu grote cavernoase.

Oferta nu este încă definitivată, dar informațiile vor începe în curând să apară pe site-ul primăriei pentru cei interesați. Pentru a se califica, potențialii cumpărători vor trebui probabil să achiziționeze proprietăți construite înainte de 1991 și să fie de acord să devină rezidenți cu normă întreagă. Cu 25.000 de dolari se poate cumpăra o casă de 500 de metri pătrați în sat.

„Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate. Finanțarea totală va fi împărțită în două: o parte va merge pentru a cumpăra o locuință veche și o parte pentru a o reamenaja, dacă este necesar” a precizat Palese.

Satul își poate permite această ofertă generoasă după ce a fuzionat cu un oraș vecin, în 2019. Presicce și Acquarica s-au unit pentru a crește populația la 9.000 de locuitori, iar procesul le-a adus o finanțare suplimentară.

Comment here