Minerit și EnergieStirile Zilei

Un nou scandal. Bunoaica: Pârvulescu nu vrea să particip la ședința comisiei mixte. Trebuie un sindicat NOU

Liderul sindical Nicu Bunoaica îl acuză pe președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, că i-ar fi blocat accesul la ședința comisiei mixte sindicate-administrație din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Bunoaica susține că a primit invitație de la președintele directoratului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, să participe la întâlnirea din această după-amiază. Dar, Pârvulescu ar amenințat că pleacă de la ședință dacă  vine sindicalistul de la Lupoaia.

Pe ordinea de zi sunt noul plan de restructurare a CE Oltenia și legea de reducere a vârstei de pensionare.

Bunoaica spune că se simte discriminat că n-a putut participa la ședința comisiei mixte sindicate-administrație, în condițiile în care este inițiatorul protestelor pentru reducerea vârstei de pensionare.

“Dacă aș fi fost prezent, nu aș fi fost de acord cu externalizarea Carierei Husnicioara sau cu transformarea Carierelor Lupoaia și Roșiuța în sectoare”, declară președintele Sindicatului Solidaritatea 2013.

Nicu Bunoaica cere, din nou, ca administrația Complexului Energetic Oltenia să desființeze posturile de inspectori sociali „bine plătite”, care sunt ocupate de liderii marilor sindicate din cadrul companiei energetice.

Comment here