Stirile ZileiTârgu-Jiu

Un nou protest din cauza mirosului insuportabil de la groapa de gunoi. ”Parcă suntem la Auschwitz!”

Târgujienii din Slobozia și Bârsești, cele două cartiere grav afectate de mirosul insuportabil de la groapa de gunoi a județului, au ieșit din nou în stradă.

De data acesta au protestat în fața Tribunalului Gorj, acolo unde Polaris Mediu a contestat amenzile primite, în fața Agenției de Protecție a Mediului și în fața Primăriei Târgu-Jiu. Oamenii văd mașinile încărcate cu deșeuri, care vin din alte județe, și se plâng că nu se mai poate respira.

”E boală curată, mai rea decât COVID-ul! Parcă suntem la Auschwitz!” s-a plâns un târgujian, Nicolae Bușe.

O localnică de pe Strada Slobozia spune că nici cei de la Garda de Mediu nu mai răspund la telefon, când începe să plouă cu sesizări.

Un bărbat, bolnav de astm, care locuiește într-un bloc din Bârsești,  a povestit chinul pe care este obligat să-l îndure de circa 2 ani.

Marinela Strâmbulescu, fost candidat al Partidului Verde la Camera Deputaților, este unul dintre organizatorii protestelor care au avut loc, în ultima perioadă în Târgu-Jiu, împotriva poluării produse de depozitul ecologic.   

”Vom protesta în continuare, este singura cale de a pune presiune pe Polaris Mediu și pe autorități să-și facă treaba fiecare” spune Strâmbulescu.  

Strâmbulescu atrage atenția că, în momentul în care se vor umple toate cele 6 celule ale depozitului ecologic, problema mirosului insuportabil nu va mai fi doar una a două cartiere ci a întregului municipiu.

Comment here