Din JudetStirile Zilei

Un meșter din Apuseni lucrează la acoperișul Culei Cioabă – Chinţescu din Șiacu

Voluntarii de la Ambulanța pentru Monumente lucrează de zor, în aceste zile, în comuna Slivilești pentru a reabilita una dintre puținele cule care încă mai sunt în picioare în Gorj.

Este vorba despre cula din satul Șiacu, veche de aproape două secole. Aici se lucrează, încă de luna trecută, la noul acoperiș pentru punerea în siguranță a imobilului. Spre sfârșitul acestei luni s-ar putea încheia lucrările, pe care Prințul Charles al Marii Britanii le-a finanțat cu 10.000 de euro. Reprezentantul asociației, Eugen Vaida, spune că lucrările de acum nu presupun reabilitarea integrală a culei, ci doar salvarea acesteia de la dispariție.

Primarul Sorin Bucurescu a mulțumit Ambulanței pentru Monumente pentru că s-a implicat în  salvarea culei care este mândria comunei. Edilul a făcut tot posibilul, acordând sprijinul necesar, pentru ca lucrările să fie executate în bune condiții.

Printre voluntarii care lucrează la reabilitarea culei din Slivilești se află și un meșter din județul Alba. Nicolae Toader este cioplitor în lemn și s-a declarat bucuros să poată ajuta la salvarea acestei construcții unice.

Pe șantierul de la Slivilești sunt prezenți și studenți. Unul dintre ei, Alex Curici, este din comuna Negomir. Tânărul a pus mâna pe bardă și secure pentru a ajuta la salvarea culei din Șiacu, despre care vrea să-și facă și teza de licență.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here