LIFE

Un laborator din Belgia a descoperit un anticorp care neutralizează coronavirusul

Vești bune! Un laborator din Belgia a descoperit un anticorp care neutralizează coronavirusul. Astfel, până la descoperirea unui vaccin, anticorpii descoperiți oferă o protecţie mai rapidă în faţa virusului. Un tratament pe bază de anticorpi poate proteja în special personalul sanitar, conform Mediafax.

În Belgia fost descoperit un tratament care va proteja de noul coronavirus mai repede decât un vaccin. Este vorba despre un anticorp care a reuşit deja să neutralizeze virusul creat în laborator, a anunţat Institutul Flamand de Cercetare în Biotehnologie.

Anticorpii împiedică viruşii să infecteze celulele sănătoase şi oferă o protecţie imediată, deşi efectul lor este de o durată mai scurtă decât cel al unui vaccin. Tratamentul le este util în special celor care tratează şi îngrijesc bolnavii infectaţi cu noul coronavirus. Belgienii pregătesc deja faza de testare clinică a unui tratament cu acest anticorp, care poate fi produs pe scară largă. Au în lucru şi un tratament pentru cei deja infectaţi, dar nu dat detalii despre acesta încă. Cele mai optimiste previziuni privind crearea unui vaccin care să protejeze de tulpina de virus ucigaşă sunt de un an.

Comment here