LIFE

Un documentar despre Celine Dion va fi difuzat de Amazon

Un nou documentar, „I Am: Celine Dion”, în care celebra cântăreaţă pop canadiană doreşte să sensibilizeze publicul asupra bolii care o împiedică să mai susţină turnee, va deveni în curând disponibil pe serviciul de streaming Prime Video în peste 240 de ţări, au anunţat, marţi, reprezentanţii grupului Amazon, citaţi de AFP.

„Aceşti ultimi doi ani au fost o adevărată provocare pentru mine, de la descoperirea bolii mele şi până la a învăţa să trăiesc cu ea şi de a o gestiona, fără să o las să mă definească”, a declarat, într-un comunicat, Celine Dion, în vârstă de 55 de ani, care suferă de sindromul persoanei rigide (SPR), o tulburare neurologică rară.

„În timp ce drumul spre reluarea carierei mele de cântăreaţă continuă, am înţeles cât de mult îmi lipsea acest lucru, să pot să îmi văd fanii. În timpul acestei absenţe, am decis să documentez această parte a vieţii mele, să încerc să îi sensibilizez pe oameni în legătură cu această boală puţin cunoscută şi să îi ajut pe cei cu care împărtăşesc acest diagnostic”, a adăugat ea.

Documentarul este regizat de americanca Irene Taylor şi a fost filmat timp de „peste un an”, au detaliat reprezentanţii grupului Amazon.

„Data de lansare pe serviciul Prime Video va fi anunţată ulterior”, au adăugat ei.

„Acest documentar este un portret brut şi intim al unei perioade de răscruce din viaţa personală şi din cariera ei, ridicând cortina asupra călătoriei sale în timp ce depăşeşte un diagnostic de neconceput”, a declarat Jennifer Salke, directoarea Amazon MGM Studios.

Celine Dion a vândut peste 250 de milioane de albume de-a lungul carierei sale de 40 de ani. Vedeta pop, originară din provincia canadiană Quebec, nu a mai urcat pe scenă de la concertul susţinut la Newark în Statele Unite, în martie 2020. Turneul ei „Courage World Tour” a fost întrerupt atunci de pandemia de COVID-19. Iar din 2021, artista suferă din cauza simptomelor provocate de SPR.

Comment here