LIFE

Un autobuz care pluteşte pe Sena, cea mai nouă atracţie turistică din Paris

Un autobuz amfibiu, care merge pe străzile oraşului transformându-se apoi rapid într-o ambarcaţiune de agrement, este una dintre cele mai noi atracţii turistice din capitala Franţei, notează Reuters.

”A fost foarte diferit faţă de cum e de obicei, dar a fost foarte drăguț”, a spus Giulia Gallo, o fetiţă de 12 ani din Italia, care s-a aflat săptămâna aceasta la bordul ambarcaţiunii.

Tururi cu autobuze amfibii – supranumite ”raţe” – sunt utilizate de ani întregi pentru a transporta turişti în alte oraşe din lume. Sunt deseori ambarcaţiuni de asalt militare modificate. Unele au ajuns subiect de ştiri după ce s-au scufundat sau au luat foc.

Versiunea folosită în Paris însă are un design special, este construită în mare parte în Franţa şi, potrivit companiei care o operează, este primul vehicul amfibiu care a primit licenţă pentru transportul turiştilor pe drumurile şi canalele din capitala franceză. Tururile sunt operate, începând cu această vară, de o companie care se numeşte ”Canards de Paris” (”Raţele din Paris”).

Comment here