LIFE

Un alt oraş din Europa scoate la vânzare case abandonate la preţ de un euro

Bisaccia, un orăşel rural din sudul Italiei, se alătură campaniei pentru repopularea zonei şi scoate la vânzare câteva zeci de case, fiecare la preţul de un euro, informează site-ul postului CNN.

În campanie sunt şi câteva oraşe din Sicilia, care vând case vechi şi părăsite la preţul de un euro. Bisaccia este o destinaţie turistică pitorească în sudul Italiei şi se alătură altor zone din ţară care încearcă să salveze comunităţile printr-un stimulent care să motiveze oamenii să se mute în regiune şi anume scoaterea la vânzare a 90 de case vechi, la preţul de un euro bucata. Spre deosebire de alte oraşe şi localităţi, care au oferte pentru oamenii care se angajează la o singură renovare, oficialii din Bisaccia spun că arhitectura restrânsă a orăşelului dă posibilitatea derulării mai multe proiecte pentru comunitate.

„Ne confruntăm cu o situaţie particulară. Zona se întinde cam pe toată regiunea antică a orăşelului. Casele părăsite sunt grupate împreună, una lângă cealaltă, de-a lungul aceloraşi drumuri. Unele case au chiar intrare comună”, a spus viceprimarul oraşului, Francesco Tartaglia, pentru CNN Travel.

Tartaglia a adăugat că „acesta e motivul pentru care familiile, grupurile de prieteni, rudele, oamenii care cunosc unii pe alţii îşi pot uni forţele şi să investească împreună”.

„Îi încurajăm să cumpere mai mult decât o casă pentru a avea un impact mai mare şi pentru a însufleţi oraşul”, a continuat viceprimarul din Bisaccia.

Ca de obicei, în astfel de investiţii, cumpărătorii trebuie să îşi ia angajamentul renovării proprietăţii nou achiziţionate, însă spre deosebire de alte oraşe, nu există un plafon al investiţiei şi nicio o perioadă de timp în care lucrările trebuie să fie finalizate. Un avantaj în Bisaccia este că toate casele nelocuite, abandonate în urmă cu mai mulţi ani de rezidenţii care au plecat în căutarea unui viitor mai bun, sunt deţinute de autorităţile locale. În majoritatea oraşelor italiene, ofertele de cumpărare a caselor la un euro implică trazacţii complicate cu proprietarii iniţiali.

„Acest lucru este o garanţie că procesul achiziţiei va fi rapid şi simplu. Nu va fi nevoie să urmărim alergăm după descendenţii vechilor proprietari, nici nu vor explica probleme cu o terţă parte implicată în demers”, a explicat Tartaglia.

Bisaccia a fost pe vremuri un centru feudal prosper renumit pentru fabricarea lânii şi a meşteşugarilor, însă a fost lovit de problema emigrării. O serie de cutremure severe, ultimul în 1980, au accelerat declinul populaţiei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here