LIFE

Un adolescent american a câştigat 3 milioane de dolari, după ce a devenit campion mondial la jocul video Fortnite

Adolescentul american Kyle Giersdorf a câştigat, duminică, 3 milioane de dolari după ce a obţinut locul întâi la competiţia mondială a jocului video online Fortnite, organizată în New York, relatează Reuters.

Giersdorf, în vârstă de 16 ani, din Pennsylvania, s-a numărat printre cei peste o sută de concurenţi care s-au întrecut în competiţia dotată cu premii de 30 de milioane de dolari, în contextul creşterii popularităţii jocurilor video online.

Giersdorf, alias Bugha, a câştigat competiţia individuală a Fortnite World Cup după ce a obţinut 59 de puncte, cu 26 mai multe decât cel mai apropiat concurent, conform clasamentului publicat pe site-ul oficial al jocului.

”Sunt atât de fericit!”, a declarat el într-un interviu acordat la Arthur Ashe Stadium din Queens, New York, şi publicat de organizatorii competiţiei pe contul de Twitter.

”Tot ceea ce am făcut, tot efortul depus a dat roade. E o nebunie”, a adăugat adolescentul.

Jocul Fortnite a fost lansat în 2017, iar popularitatea de care s-a bucurat a adus anul trecut dezvoltatorul Epic Games o evaluare de piaţă 15 miliarde de dolari.

Veniturile totale din e-sports – sporturi electronice – sau competiţii profesioniste de jocuri video, vor ajunge în 2019 la 1,1 miliarde de dolari, în creştere cu 27% în comparaţie cu anul trecut, datorită veniturilor obţinute din publicitate, sponsorizare şi drepturi media, potrivit unui raport publicat la începutul acestui an.

Piaţa mondială a jocurilor video şi electronice, excluzând veniturile provenite din sporturi electronice, va genera 152,1 miliarde de dolari în 2019, în creştere cu 9,6% în comparaţie cu anul trecut, potrivit unui raport al Newzoo, o companie de cercetare de piaţă specializată pe jocuri.

Fortnite a atins un număr impresionant de participanţi cu peste 250 milioane de jucători, potrivit Epic Games.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here