Sportive

Ultima competiție din acest an pentru luptătorii CSM Târgu-Jiu

Sportivii din cadrul secției de lupte a CSM Târgu Jiu participă la ultima competiție, din acest an, dedicată juniorilor. Amelian Istratescu, la categoria 85 de kilograme și Yanis Peciuc, la categoria 44 de kilograme, pregătiți de Mădălin Gorjanu, sunt prezenți la Campionatul Național pentru Juniori U15 și Juniori 4, lupta la sol-proba parter. Competiția se desfășoară la Călărași, în perioada 27-29 octombrie. 

După reușita lui Octavian Mitoi, din urmă cu două săptămâni, la Călărași, acolo unde luptătorul gorjean a cucerit medalia de aur la categoria 71 de kilograme din cadrul Campionatului Național Individual U17 / Probă parter, alți doi sportivii de la secția de lupte a CSM Târgu Jiu vor încerca să performeze în proba parter, de această dată la categoriile de vârstă Juniori U15 și Juniori 4. 

Antrenorul Mădălin Gorjanu are încredere în Amelian Istratescu și Yanis Peciuc.

”După un rezultat extraordinar al lui Octavian Mitoi, obținut în urmă cu două săptămâni, este normal să ne dorim să vină din spate și sportivi mai tineri, cu rezultate din ce în ce mai bune. Cei doi nu sunt străini de competiții. Mai mult decât atât, Amelian este medaliat deja anul acesta. Pentru ei este ultima competiție din acest an și ar fi frumos să fie un final de an cu reușite. Nu va fi deloc ușor, pentru că deja am văzut acum două săptămâni că acest sistem de competiție pentru lupta la sol aduce pe saltea foarte mulți copii, dar am încredere în cei doi că pot lupta pentru un rezultat bun” a declarat Gorjanu.

În urmă cu două săptămâni, la Călărași, a avut loc în premieră Campionatul Național Individual U17-Probă parter.

”Este primul an în care se organizează acest fel se Campionat Național. Pentru a dezvolta cât mai mult diversitatea procedeelor, Federația Română de Lupte a înființat acest C.N pentru mai multe categorii de juniori. Practic, lupta începe cu unul din sportivi culcat pe burtă, iar adversarul său va încerca să puncteze cât mai mult în decurs de 30 de secunde pe repriză. Apoi, rolurile se vor schimba, atacantul devenind apărător și invers”, a explicat Mădălin Gorjanu.

Comment here