Sportive

U Craiova 1948 a promovat în Liga 1. „Ne-am întors”

Echipa U Craiova 1948 a promovat matematic, joi, în Liga 1 după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat pe teren propriu împotriva celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc.

U Craiova 1948 a acumulat 50 de puncte, cu două etape înainte de finalul play-off-ului din Liga 2, și nu mai poate fi întrecută de nicio echipă. Cel mult echipa antrenată de Eugen Trică mai poate fi egalată de CS Mioveni, dar U Craiova 1948 are avantajul rezultatelor directe (0-0 și 4-2).

„Ne-am întors! A fost inimaginabil de greu, e un moment magic. Mă bucur că am reușit să îi îndeplinim acest vis, să ne întoarcem unde ne este locul. Sunt pretenții mari, însă nu vom face figurația, vom căuta să ne întărim. De mâine, trecem la treabă. Vrem să terminăm pe primul loc acest campionat. Ne dorim locul întâi și cred că ar fi meritat”, a spus, după meci, Adrian Mititelu Junior, patronul clubului din Bănie.

„Am stat cu emoții până la ultimul fluier. Noi am început în 2017 o cursă infernală pentru Liga 1. Mulți ne-au luat în râs, că jucăm în noroaie, dar am ajuns aici și trebuie să zic acum: „CSU, nici nu știi, cât de mică începi să fii!””, a declarat Adrian Mititelu junior.

În Liga 1 promovează la finalul play-off-ului primele două clasate din Liga 2. Locurile 3 și 4 vor merge la baraj, unde vor înfrunta locurile 7 și 8 din play-out-ul Ligii 1.

Comment here