LIFE

TVR HD se închide şi se lansează TVR 1 HD şi TVR 2 HD. Când se va produce schimbarea

TVR HD se închide oficial după ce televiziunea publică a trimis o solicitare în acest sens CNA-ului. În schimb, TVR 1 şi TVR 2 vor începe să emită HD din luna noiembrie.

Televiziunea publică anunţă că a investit în modernizarea tehnicii de televiziune şi a infrastructurii. Emisiuni informative, documentare, filme, producţii de sport şi divertisment vor fi disponibile în format HD. Astfel, canalele TVR 1 şi TVR 2 ale Televiziunii Române vor emite, din 3 noiembrie 2019, integral, în format High Definition (HD).

„TVR face paşi importanţi către viitorul industriei TV. Tranziţia completă a canalelor TVR 1 şi TVR 2 la emisia de înaltă definiţie este o etapă firească în evoluţia televiziunii publice, rezultat al investiţiilor din ultimii ani în tehnică şi în infrastructură“, a declarat Doina Gradea, Preşedinte-Director General al SRTv.

„Telespectatorii vor putea urmări programele favorite – de la emisiuni informative şi sportive, până la documentare, divertisment, filme şi seriale – la o calitate vizuală de excepţie“, adaugă Doina Gradea.

În schimb, TVR HD se va închide oficial, după ce televiziunea publică a trimis o solicitare în acest sens Consiliului Naţional al Audiovizualului, notează Pagina de Media. Postul va înceta emisia de la începutul lunii noiembrie. TVR HD a început să emită în iunie 2008, cu ocazia Campionatului European de Fotbal Euro 2008, ca un canal experimental.

TVR a modernizat, printre altele, serverele de emisie, simultan cu schimbarea camerelor de filmare, a staţiilor de editare video şi de post-procesare, a crescut capacitatea de stocare a sistemului digital de producţie a programelor informative şi a echipat două studiouri – unul virtual şi unul multifuncţional – astfel încât telespectatorii să beneficieze de cea mai bună experienţă High Definition, anunţă TVR.

Procesul de modernizare şi investiţiile în tehnica de televiziune au vizat şi studiourile teritoriale ale TVR care produc conţinut relevant pentru grilele TVR 1 şi TVR 2. Canalele TVR 1 HD şi TVR 2 HD vor putea fi recepţionate în sistem digital terestru, la nivel naţional (DVBT2); prin satelit, în pachetul emis de SRTv; precum şi în sistem digital, la toţi operatorii de cablu din România.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here