Stirile ZileiTârgu-Jiu

Turneul Stradivarius s-a încheiat la Târgu-Jiu. Peste 1000 de oameni la concert

Peste 1000 de oameni au participat, miercuri seară, la ultimul spectacol din cadrul Turneului Stradivarius, ce a avut loc la Târgu-Jiu, în parcul Coloanei fără Sfârșit.

Violoncelistul Alexandru Tomescu și pianistul spaniol Josu de Solaun au reușit să strângă la un loc mai mulți oameni decât toate concertele care au mai avut loc în această vară în parcul Coloanei. Turneul, intitulat „Odă Bucuriei”, a inclus doar piese compuse de Beethoven și pe care spectatorii le-au urmărit cu foarte multă atenție.

După o oră și jumătate de concert, spectatorii i-au aplaudat pe artiști și au avut doar cuvinte de laudă în privința organizatorilor.

Organizatori ai spectacolului nu au mai fost, de această dată, autoritățile locale, deși primarul Marcel Romanescu a fost prezent la concert, unde s-a și întreținut pentru câteva minute cu vechiul său rival Adrian Tudor. Fostul viceprimar s-a ocupat, în anii trecuți, să aducă turneul Stradivarius la Târgu-Jiu și s-a implicat direct și în organizarea din acest an.

Organizatorii au fost mai multe organizații nonguvernamentale, reprezentantul uneia dintre ele, Sorin Ghimiș, menționând că, inițial, Târgu-Jiul nu mai figura printre locațiile unde Alexandru Tomescu urma să concerteze în această vară.

Spectacolul de la Târgu-Jiu a încheiat Turneul Stradivarius din acest an. Violoncelistul Alexandru Tomescu s-a declarat extrem de fericit că a putut să fie, și în această vară, lângă Coloana fără Sfârșit.

Comment here