Din JudetMinerit și EnergieStirile Zilei

Țuilă a aflat că se închide Lupoaia, în 2023, deși mai e cărbune. ”Să treacă la despăgubiri și să dea drumul la exploatare!”

Primarul din Cătunele, Florinel Țuilă, cere conducerii Complexului Energetic Oltenia să-i exproprieze pe cei circa 20 de proprietari rămași în satele Lupoaia și Lupoița și să dea drumul la exploatarea lignitului. Altfel, spune edilul, vor profita microcarierele private, pentru că este foame de cărbune.  

Cariera Lupoaia ar trebui să fie închisă anul viitor, conform planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, deși Țuilă spune că ar mai avea rezerve de cărbune circa 3-4 ani. Primarul atenționează conducerea CEO că se va alege cu procese în instanță, dacă nu-i va despăgubi pe proprietarii lăsați de izbeliște.

Casele rămase de izbeliște, la Lupoaia și Lupoița, aparțin un oameni fără posibilități. Cei potenți s-au descurcat și au reușit să-și obțină despăgubirile de la compania minieră, mai spune primarul Țuilă.    

Primarul din Cătunele speră ca șefii din Complexul Energetic Oltenia să treacă la despăgubiri și să dea drumul la excavatoare, pentru a exploata cărbunele din zonă.  

Comment here