Stirile ZileiTârgu-Jiu

Tudor vrea să le ducă LUMINA SFÂNTĂ târgujienilor. ”S-au înscris deja 50 de voluntari”

Autoritățile din județ caută variante pentru ca lumina de Înviere să ajungă la cetățeni, în condițiile în care este interzis să mergem la biserică.  

La Târgu-Jiu, viceprimarul Adrian Tudor, a anunțat, pe Facebook, că vrea ”să înființeze un grup de voluntari pentru a duce Lumina Sfântă, în Noaptea Învierii, locuitorilor orașului care nu-și pot părăsi locuințele”. Deja, 50 de persoane au răspuns la apel.

Tudor a venit cu precizări suplimentare, privind această inițiativă. Spune că nu este vorba de a duce lumină tuturor locuitorilor orașului, ci doar vecinilor sau cunoscuților voluntarilor.  

Lumina de Înviere și anafura ar putea fi distribuite, la Motru, din anumite zone ale orașului, stabilite de autorități. Asta în situația în care criza coronavirusului nu se va adânci și nu vor apărea cazuri de infectări în localitate.    

Primarul Gigel Jianu a discutat cu preoții pentru stabilirea unor zone în care să fie duse casolete cu anafură stropită cu vin și candele cu Lumina Sfântă. În plus, au stabilit ca Slujba de Înviere, de la Catedrala Ortodoxă, să fie transmisă pe internet.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here