Din JudetStirile Zilei

Trei primari și peste 100 de voluntari l-au căutat pe micuțul din Schela

Peste 100 de voluntari s-au mobilizat, sâmbătă seara, la Schela pentru a găsi un copil de nici trei ani care dispăruse de acasă.

Luca a plecat în timpul zilei, când afară erau peste 10 grade Celsius. Mama i-a observat dispariția în jurul orei 16.00, când a și dat alarma la 112. Femeia a spus că, inițial, a crezut că băiețelul este cu bunica sa prin curte, dar lucrurile nu au stat deloc așa.

După apelul la 112 al mamei, a urmat o mobilizare exemplară a polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, salvamontiștilor, dar și a localnicilor și a altor voluntari. După aproape două ore de căutări, copilul a fost găsit la circa 2 kilometri de casă, acoperit cu frunze.

Cei care l-au găsit au fost luptători ai trupelor speciale ale Inspectoratului Județean de Poliție Gorj. Unul dintre mascați l-a luat pe copil în geaca sa și l-a dus la ambulanța care l-a transportat, apoi, la spital.

Până să se piardă la marginea satului Sâmbotin, micuțul de nici 3 ani a mers prin sat, pe lângă case, dar nimeni nu i-a remarcat prezența.

Printre voluntarii care au participat la căutări s-au aflat primarul din Schela, Gabriel Deteșan, care este și vecin cu familia băiatului dispărut, dar și edilii din Turcinești și Runcu. Primarul Adi Câmpeanu a fost în fruntea unui grup de 40 de tineri pasionați de off-road, care au venit cu mașinile lor pentru a ajuta la căutări.

Comment here