LIFE

Trei noi televiziuni apar în România

Trei televiziuni, care au primit licenţă de la CNA, se pregătesc să se lanseze în luna martie. Forul audiovizual a dat, săptămâna aceasta, decizii de autorizare pentru trei noi posturi de televiziune care ar urma să înceapă emisia în curând: TVR Sport, Nostalgia TV şi Prima Food & Travel.

Aceasta era ultima şansă pentru posturile Nostalgia TV şi Prima Food & Travel, parte din grupul Clever. Posturile aveau licenţă din martie 2022, iar potrivit legii, o societate are la dispoziţie să lanseze o televiziune maximum doi ani, după care licenţa i se retrage.

TVR Sport, a cărui lansare a fost anunţată recent şi de şeful televiziunii, Dan Cristian Turturică, urmează să se lanseze într-un an în care au loc Jocurile Olimpice, pentru care postul public deţine parte din drepturile de difuzare.

„Reprezentanţii postului public promit că postul public va reuni şi mediatiza, dincolo de fotbal, o gamă largă de sporturi, pentru care TVR obţine drepturi de difuzare, precum şi o serie de programe în exclusivitate, cu imagini din arhiva de aur a televiziunii, ştiri, emisiuni-portret, interviuri şi dezbateri pe teme specifice”, au anunţat, recent, reprezentanţii televiziunii publice.

Comment here