Stirile ZileiTârgu-Jiu

Trei doctorițe bolnave de COVID-19, fugite din Spitalul Târgu-Jiu pentru a dormi acasă

Trei medici, internați în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, au fost declarați fugiți din unitatea medicală, unde erau internați pentru a fi tratați de COVID-19, după ce un control al DSP Gorj a dus la descoperirea absenței lor din unitatea medicală.

Șeful DSP Gorj, Narcis Stoian, alături de șeful SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, au venit în cursul nopții de joi spre vineri la Secția Boli Infecțioase pentru a confirma absența celor trei medici bolnavi. Aceștia au anunțat Poliția, iar oamenii legii au deschis o anchetă pentru a da de urma medicilor fugari, care, cel mai probabil, au preferat să doarmă acasă decât în spital, în timpul nopții.

„Este o situație cu atât mai revoltătoare cu cât în toată țara se vorbește despre lipsa locurilor pentru internarea bolnavilor de COVID-19, iar noi ținem trei locuri ocupate la Târgu-Jiu cu pacienți care ne fug din spital și despre care știm că figurează doar pe hârtie ca internați”, a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian.

Cei trei medici s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au părăsit incinta secției medicale unde erau internați, fără a informa despre acest lucru. Este vorba despre Roxana Gheorghițoiu, Violeta Mădălina Dragomir și Rodica Dîrnu.

Potrivit IPJ Gorj, ”la data de 30.10.2020, polițiști din cadrul Politiei Municipiului Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu, în urma unei informații, despre faptul că un număr de 3 pacienți internați în Spitalul Județean Târgu-Jiu, cu diagnostic pozitiv de COVID-19, au părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului de serviciu. Persoanele în cauză au fost identificate la domiciliu și transportate cu ambulanța și internate la Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu”.

Comment here