Minerit și EnergieStirile Zilei

Transportul minerilor în cariere, sistat. Jan Popescu: Măsura a fost luată pe repede înainte

La Complexul Energetic Oltenia ar urma să fie aduse tanchete “de generații mai avansate” pentru transportul minerilor, susține liderul sindical Jan Popescu.

“Ministrul a promis că va încerca să facă un protocol cu Ministerele Apărării și de Interne în acest sens”, declară președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia.

La discuțiile pe care ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a avut cu 17 lideri sindicali din companie, a promis că va prezenta un plan de măsuri.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat, luni, activitatea de transport persoane în carierele din CE Oltenia, după tragicul accident de la Jilț Sud.

Jan Popescu crede că măsura a fost luată pe repede înainte și cere să fie luate măsuri urgent, pentru că minerii nu pot merge o perioadă lungă de timp, pe jos, până la punctele de lucru.

Jan Popescu susține că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost informat în permanență de lideri sindicali din CE Oltenia și era la curent cu problemele din cariere și termocentrale.

Comment here