Stirile ZileiTârgu-Jiu

Transloc achiziționează 10 autobuze second hand. Explicațiile lui Romanescu

Social-democrații, nemulțumiți după ce conducerea Primăriei Târgu-Jiu a decis să achiziționeze 10 autobuze second hand, care să fie folosite până când se vor finaliza proiectele de modernizare a transportului în comun.

Proiectul de hotărâre s-a aflat, luni, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Târgu-Jiu, fiind aprobat de majoritatea PNL-Pro România. Social-democratul Luis Popa acuză municipalitatea că vrea să umple străzile de rable, în vreme ce alte orașe luptă să scadă poluarea și să mărească numărul spațiilor verzi.   

Consilierul PSD Eduard Lădaru acuză afaceri cu firmele de casă la societatea Transloc.

Lădaru consideră c-ar fi fost mai util pentru oraș să fie cumpărate autobuze noi, în loc fie închiriate unele second hand.

În replică, primarul Marcel Romanescu spune că municipalitatea nu poate cumpăra autobuze noi pentru că ar pierde banii europeni, 45 de milioane de euro, accesați pentru modernizarea transportului în comun.

E nevoie de autobuze închiriate întrucât, în momentul în care vor începe lucrările de modernizare a rețelei de transport, nu vor mai putea  fi folosite troleibuzele,  explică Romanescu.

Comment here