LIFE

Trailerul oficial pentru sezonul patru din „The Crown”, lansat

Trailerul oficial pentru sezonul patru din serialul „The Crown”, din distribuţia căruia fac parte Gillian Anderson şi Emma Corrin, a fost lansat, joi, de Netflix.

În urmă cu două săptămâni a fost difuzat primul teaser al noului sezon, ce va fi disponibil începând cu 15 noiembrie şi în care prinţul Charles şi prinţesa Diana sunt protagonişti.

Inspirat de piesa „The Audience”, serialul spune povestea domniei de decenii a reginei Elizabeth II şi lupta între identitatea privată şi cea publică. Acţiunea celui de-al patrulea sezon începe la finalul anilor 1970, când regina, interpretată de Olivia Colman, şi familia sunt preocupate cu asigurarea liniei succesiunii la tron prin găsirea unei soţii potrivite pentru prinţul Charles.

Scris de Peter Morgan, în distribuţia sezonului patru se regăsesc şi Helena Bonham Carter (prinţesa Margaret), Tobias Menzies (ducele de Edinburgh), Erin Doherty (prinţesa Anne), Emerald Fennell (Camilla Parker Bowles) şi Marion Bailey (regina mamă).

Pornind de la portretizarea celor mai puternice două femei din ţară din acea vreme, scriitorul Peter Morgan a explicat: „S-ar putea spune că sunt două femei foarte asemănătoare, născute la doar câteva luni distanţă. Ele sunt definite de cel de-al Doilea Război Mondial, de sentimentul de austeritate, de muncă grea, de devotament, creştinism şi de multe altele. Era cunoscut faptul că regina şi Thatcher nu au reuşit să se înţeleagă. Cred că probabil au avut o relaţie bazată pe respect. Dar au avut şi multe neînţelegeri, a fost cu adevărat distractiv să le explorăm deosebirile şi asemănările. Am avut, de asemenea, şansa de a le explora pe amândouă în calitate de mame. Scrierea personajelor lui Thatcher şi a reginei din postura de mame a fost probabil un unghi pe care nimeni nu l-a explorat până acum. Dar a rezultat în crearea unuia dintre episoadele mele preferate din sezon”.

Despre personajul prinţesa Diana, el a spus: „Are acum o perspectivă istorică”. Sunt conştient de asta. Nu îmi doresc să mă apropii prea mult, aşa că perspectiva mea este una jurnalistică. Vreau să mă asigur că există suficientă distanţă pentru că, dacă spui povestea Dianei, există riscul să se transforme în altceva. Poate avea rezonanţă metaforică”.

În luna iulie a fost anunţat că show-ul va continua cu sezonul şase.

În al cincilea sezon, Imelda Staunton va prelua rolul reginei Elizabeth II, Jonathan Pryce, pe cel al prinţului Philip, Elizabeth Debicki va fi prinţesa Diana, iar Lesley Manville va fi prinţesa Margaret.

Comment here