Stirile ZileiTârgu-Jiu

Traian Pătrășcoiu (Aparegio): 74 de milioane de euro vor fi investite numai în Târgu-Jiu

Au fost probleme cu apa, marți, la etajele superioare ale blocurilor din Târgu-Jiu dar și în comunele Runcu și Peștișani, din cauza debitelor de cod roșu de pe sursele de apă.

”Au venit cu copaci, aluviuni, frunze. Nu s-au putut introduce în conducta de alimentare cu apă” explică Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio Gorj.

O altă problemă apărută a fost turbiditatea extrem de mare, operatorul nu a putut filtra apa care ajunge în casele oamenilor. Pătrășcoiu spune că sistemul de alimentare cu apă din Târgu-Jiu este vechi de 60-70 de ani și are pierderi mari.

Toate problemele care există la rețeaua de alimentare cu apă a Târgu-Jiului ar trebui rezolvate grație noii finanțări europene obținute de Aparegio. Pe 23 decembrie, operatorul a semnat contractul de finanțare, în valoare de 200 de milioane de euro, 74 de milioane de euro fără TVA urmând să fie investite numai în Târgu-Jiu.

Aparegio Gorj va cumpăra, din banii europeni obținuți, 27 de utilaje care vor deservi cele 9 orașe și cele două comune din aria de operare a societății de apă și canal, mai spune managerul Pătrășcoiu.

Comment here