MotruStirile Zilei

Tragedie fără margini! Copil, mama și un bătrân de 81 de ani, înecați în râul Motru

Un băiat de aproximativ 8 ani, mama sa, de 30 de ani și un bărbat în vârstă de 81 de ani au decedat, joi, după ce s-au înecat în râul Motru. Copilul şi bărbatul au fost scoşi la mal de localnici, până la sosirea pompierilor şi a echipajelor medicale, iar femeia a fost scoasă din apă de către pompieri.

Mama a mers cu cei doi fii ai săi la scăldat. Cei mici au intrat în apă, iar după câteva minute, au ajuns într-un loc unde depășea doi metri adâncime. Pentru că aceștia nu știau să înoate, mama a sărit imediat în apă pentru a-i salva, dar nici ea nu a mai putut ieși la suprafață. Cel care a intrat să-i salveze a fost chiar un bărbat în vârstă de 81 de ani. Acesta scotea apă cu motopompa din râu. Nu a apucat să-l scoată din apă decât pe cel mic.

“Am primit un apel prin care am fost anuntați că sunt 3 persoane înecate în râul Motru. La fața locului au fost direcționate două ambarcațiuni, un echipaj SMURD precum și două echipaje SAJ. Primele echipaje sosite la fața locului au fost echipajul SMURD și un echipaj SAJ care au constatat că două persoane fuseseră scoase de către localnici în stare de inconștiență. Este vorba despre un copil în vârstă de aproximativ 8 ani, un bărbat de aproximativ 80 de ani și o femeie. S-a trecut imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Echipajele noastre de intervenție au găsit și femeia în apele râului, din păcate tot în stare de inconstiență. Se pare că băiatul a fost primul care s-a înecat iar bărbatul și femeia au încercat să-l salveze. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse nu s-a mai putut face nimic pentru a le salva pe victime”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Comments (1)

  1. Cetatean Motru

    Ar trebui sa fie interzis scaldatu in riul motru , nu este primu caz care se intimpla ! Muti au ramas cu sechele cand sareau in apa dupa o colina unde se adunau toti sa faca baie .

Comment here