LIFE

Toyota Motor a devenit cel mai mare producător auto mondial

Grupul japonez Toyota Motor a devenit, în 2020, cel mai mare producător auto mondial în funcţie de vânzări, pentru prima oară în ultimii cinci ani, devansând Volkswagen, în condiţiile în care producătorul german a fost afectat mai mult din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Vânzările grupului Toyota au scăzut, anul trecut, cu 11,3% la nivel global, la 9,528 milioane de vehicule. În schimb, vânzările Volkswagen au coborât cu 15,2%, la 9,305 milioane de vehicule.

Producătorii de automobile au fost afectaţi de restricţiile impuse de autorităţi din pauza pandemiei, care i-au împiedicat pe oameni să viziteze showroomurile şi au obligat fabricile să reducă sau să oprească activităţile. Toyota, în schimb, a rezistat mai bine pandemiei parţial pentru că Japonia şi Asia în general au fost mai puţin afectate de epidemie decât Europa şi Statele Unite.

În timp ce cererea pentru maşini îşi revine, mai ales în China, Toyota, Volkswagen şi alţi producători încearcă să profite de cererea în creştere pentru automobilele electrice. În 2020, 23% din vehiculele comercializate de Toyota au fost electrice, comparativ cu 20% în 2019.

Comment here