LIFE

Topul celor mai frumoase plaje din Europa

Dacă vreți să vă petreceți vacanța de vară peste hotare, puteți alege destinații fabuloase, unele dintre ele la doar două ore de zbor cu avionul. Europeanbestdestination.com a realizat un top al celor mai frumoase plaje din Europa, pe baza voturilor a sute de internauți.

1.Pe primul loc în acest top este plaja Porto Santo din Insulele Madeira, Portugalia. Votată de 7 ori cea mai frumoasă insulă din lume, dar și cea mai sigură destinație în timpul pandemiei de COVID, Madeira e în 2022 cea mai bună destinație pentru plajă din Europa. Plaja cu nisip auriu din Porto Santo este renumită în lume atât pentru frumusețea ei, cât și pentru proprietățile terapeutice ale nisipului său.
image

2.Bolonia, Spania, e o altă destinație de vis. În provincia Cadiz găsești plaje superbe, care se întind pe câțiva kilometri. Plaja Bolonia este una sălbatică, liberă, liniștită, iar dacă aveți noroc de vreme senină puteți vedea în depărtare coasta Africii.

3.Plaja Seixal, Insulele Madeira. Situată pe coasta de nord a insulei, această plajă cu nisip negru, vulcanic, este una dintre cele mai fotografiate și apreciate. Se află la doar câteva minute de piscinele naturale Porto Moniz.

4.Cala Goloritze, Insula Sardinia, Italia. Se ajunge la plajă pe o potecă umbrită de copăcei, ceea ce face accesul mai dificil pentru persoanele care se deplasează greu.

5.Plaja Mitjaneta, insulele Baleare, Spania este una micuță, cu nisip fin și apă turcoaz. Trebuie să vii dimineața devreme ca să te bucuri de liniștea și de romantismul acestui loc.

6.Plaja Monolia din Arhipelagul Lichadonisia, Grecia. Înconjurată de marea albastră, departe de aglomerație, curată, această plajă e considerată un adevărat paradis. Se ajunge cu avionul din Atena, de acolo cu mașina până la Kavos Village, de unde vă urcați în vaporaș până la plajă.

Alte plaje incluse în acest top sunt Baia delle Zagare (Vieste, Italia), plaja cu nisip roz Elafonisi din Creta (Grecia), plaja Santa Giulia (Corsica, Franța), plaja Hel din Polonia, Porto Katsiki din Lefkada (Grecia) sau plaja Cavoli de pe insula Elba (Italia).

Comment here