LIFE

Topul celor mai bogate familii din lume

Familia Walton, a fondatorului hipermarketurilor Walmart, este cea mai bogată de pe planetă, cu 100 de milioane de dolari câştigaţi pe zi, potrivit topului Bloomberg.

Membrii familiei Walton au o avere de 190,5 miliarde de dolari , şi aceasta creşte cu 70.000 de dolari pe minut (61.880 de euro).

Moştenitorii lui Franklin Mars, cel care a fondat compania cu acelaşi nume în 1911, s-au clasat pe locul doi. Averea lor este estimată la 126,5 miliarde de dolari.

Locul al treilea este ocupat de fiii lui Fred C. Koch, cel care a creat multinaţionala Koch Industries, în 1940. În prezent, compania este condusă de Charles şi David Koch, a căror bogăţie ajunge la 124,5 miliarde dolari .

Dinastia saudită Al Saud este a patra cu 100 de miliarde de dolari , în timp ce oamenii de afaceri francezi, fraţii Alain şi Gérard Wertheimer, moştenitorii fondatorului Chanel, Pierre Wertheimer, se află pe locul cinci cu 57,6 miliarde de dolari. A şasea în top este familia Dumas, care deţine casa de modă Hermes (53,1 miliarde de dolari).

Pe locul şapte se află trei dinastii belgiene: Van Damme, Spulberh şi De Mevius, care controlează compania de bere Anheuser-Busch InBev (52,9 miliarde de dolari). Locul opt este ocupat de familiile germane Beringer şi von Baumbach, care deţin grupul farmaceutic Boehringer Ingelheim (51,9 miliarde de dolari).

Familia Ambani a devenit a noua, controlând grupul industrial indian Reliance Industries (50,4 miliarde de dolari). Top zece este încheiat de americanii Cargill şi McMillan, care deţin compania alimentară Cargill (42,9 miliarde de dolari).

De-a lungul anului, averea totală a celor 25 de familii cele mai bogate din lume a crescut cu 24% şi, potrivit experţilor Bloomberg, este de 1,4 trilioane de dolari.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here