Plasare Produse

Top 5 meserii bine plătite în România, fără studii sau specializare

Studiile superioare sunt o rampă pentru o carieră bine plătită, dar sunt câteva meserii bine plătite în România pentru care nu ai nevoie nici de facultate, nici de cursuri de specializare complicate și scumpe.

Mulți tineri descoperă încă din școala generală sau din liceu că au anumite aptitudini care îi ajută să găsească o profesie bine plătită, fără să meargă la facultate. Studiile superioare nu îți garantează automat o carieră bine plătită și nici un avantaj mult mai mare în fața unui candidat care are experiență practică în meseria respectivă.

Pentru tinerii care trebuie să se angajeze imediat după liceu, pentru tinerii care nu au nevoie de o facultate și mai ales pentru tinerii întreprinzători, care pot transforma o meserie în afacere, am făcut un top al celor mai bine plătite meserii din România.

Unele dintre ele sunt de ani de zile meserii profitabile, altele sunt meserii bine plătite în contextul schimbărilor sociale din ultimii ani. Dar toate aceste meserii vor rămâne în continuare meserii foarte bune, inclusiv pentru tinerii care învață o limbă străină și apoi vor să caute locuri de muncă în Italia, locuri de muncă în Germania sau în alte state ale Uniunii Europene.

Bucătar, cofetar, patiser
Un bun specialist în bucătărie, cofetărie sau patiserie va avea o meserie de aur toată viața lui. Multe restaurante, hoteluri și afaceri moderne au nevoie de bucătari talentați, de cofetari sau patiseri creativi.
Meseria de bucătar necesită cursuri de specializare și este potrivită cuiva care are deja o mare pasiune pentru bucătărie sau cofetărie. Cei care se specializează în această meserie și acumulează experiență ajung să fie recunoscuți în branșa lor și bine plătiți.

Hair stylist
Câștigurile unui hair stylist talentat pot fi consistente chiar din primii ani. Este o meserie pe care o faci din pasiune și care necesită creativitate și viziune. Se fac cursuri de specializare, dar depinde cât de îndemânatic și creativ este fiecare cursant pentru a ajunge la un salon bun sau pentru a-și deschide propriul salon.

Un hair stylist cu experiență acumulează foarte repede clienți care sunt dispuși să plătească sume generoase pentru o schimbare de look. Este un domeniu în care poți lucra pe cont propriu și poți câștiga aproape la fel de bine în București sau în provincie. Iar în acest domeniu vor fi mereu disponibile locuri de muncă în Bucuresti, indiferent de experiența candidaților.

Make-up artist și cosmetician
Tinerii care sunt pasionați de domeniul frumuseții pot face cursuri de make-up, dar se pot specializa cu timpul în folosirea diferitelor aparate și tehnici de întreținere corporală, întinerire și îngrijirea pielii.
Mulți clienți, mai ales femei, dar unii bărbați tineri au devenit din ce în ce mai interesați de îngrijirea pielii, de tratamentele de înfrumusețare și de tehnicile moderne precum epilarea cu laser, masaj facial și alte metode dermatocosmetice.

Meseria de cosmetician sau de make-up artist poate deveni bănoasă în doar câțiva ani, iar tinerii întreprinzători își pot deschide propriile afaceri.

Stewardesa sau însoțitor de bord
O altă meserie bine plătită pentru tinerii care nu au nevoie de studii superioare poate fi cea de însoțitor de bord. Tinerii cu un aspect plăcut și cu un corp atletic, care se pot încadra standardelor solicitate de companiile de zbor au șanse mari să ajungă stewardese sau însoțitori de zbor.

Nu este necesară decât diploma de balaureat și cunoașterea unei limbi de circulație internațională, de preferat engleza. Se fac cursuri speciale de câteva luni, care costă destul de mult, dar investiția merită pentru că meseria este bine plătită.

Șofer profesionist
Meseria de șofer profesionist poate fi stresantă și obositoare, dar cu cât este mai dificilă, cu atât poate fi mai bine plătită. Șoferii de tir sunt foarte bine plătiți, de asemenea șoferii care manevrează mașini grele și utilaje.

Nu sunt necesare cursuri speciale, dar este necesar un permis de conducere pentru categoriile C și D, cunoașterea foarte bună a regulilor de circulație și un cazier curat, fără incidente auto.

De asemenea, șoferii de taxi, șoferii de autobuz, de tramvai sau autocar sunt bine plătiți și sunt apreciați cu cât au mai multă experiență la volan.

Comment here