Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu, un nou atac la ”boșii” sindicali. ”Ministrul Energiei este șeful lor de partid. Axa Pecingină”

”Cum să faci protest împotriva șefului tău de partid?” a întrebat liderul sindical Manu Tomescu, la protestul de joi după-amiază, din Piața Prefecturii, din Târgu-Jiu.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari s-a referit la amenințarea  lansată de liderii Federațiilor ”Mine Energie” și ”Univers” că vor picheta cu 500 de oameni, pe termen nelimitat, Guvernul României.

Joi, s-a făcut un an de când a intrat în vigoare Legea nr.197/2021, care recunoaște condițiile speciale de muncă din Complexul Energetic Oltenia. Minerii și energeticienii încă ies în stradă pentru că legea se aplică parțial, nefiindu-le recunoscut dreptul de a ieși la pensie la 52 de ani, după 25 de ani de muncă în producție.

Tomescu a acuzat că liderii federațiilor fac teatru atunci când amenință cu proteste, pentru că ministrul Energiei, Virgil Popescu, ”este șeful lor de partid”.

Liderul sindical de la Rovinari a declarat că angajații CEO, dar și românii în general, sunt precum sclavii. Li se impun taxe și impozite ca-n Uniunea Europeană, dar standardul de viață este mult inferior.  

După mult timp, s-a scandat și politic, joi după-amiază, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu. Manu Tomescu le ceruse colegilor să nu mai facă acest lucru, pentru a nu se interpreta că țin cu un partid sau cu altul. De data aceasta, însă, liderul sindical i-a taxat pe politicienii care fac act de prezență pe la zilele comunelor.

Legat de revendicările trimise de federații la guvern, Tomescu a declarat că, în mare, sunt aceleași cu cele depuse de protestatari la Prefectura Gorj, în martie anul trecut.  

Comment here