Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu: Un fotbalist a făcut stop cardiac, o planetă a făcut caz. De noi, nu știe nimeni

”Un fotbalist a făcut stop cardiac, o planetă întreagă a făcut din asta un caz. La CEO, au murit oameni de stop cardiac și n-a știut nimeni de noi” a comentat, la Radio Infinit, liderul sindical Manu Tomescu, care militează de luni întregi, pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie și vorbește despre bolile profesionale grave căpătate de angajații Complexului Energetic Oltenia.

Tomescu a afirmat, la Interviurile Infinit FM, că a rămas uimit să vadă o lume întreagă marcată de faptul că fotbalistul danez Christian Eriksen, care sâmbătă s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Danemarca-Finlanda de la Euro 2020,  suferind un stop cardiac. La CE Oltenia, a comentat sindicalistul, au murit, în ultimii 5 ani, circa 45 de angajați pe an, în timpul activității, și nu știe nimeni.

Miercuri, proiectul de lege de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie va fi supus votului deputaților. Liderii protestatarilor de la Târgu-Jiu au discutat cu toate partidele politice pentru susținerea actului normativ.

În ultima perioadă și alți lideri sindicali din minerit și energie au cerut, prin adrese oficiale, să fie votat proiectul de lege de reducere a vârstei de pensionare. Manu Tomescu crede că au fost nevoiți s-o facă, la presiunea angajaților CEO.

Comment here