Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu, revoltat după declarațiile lui Roșca. ”Întrebați-l pentru ce îi intră banii pe card”

Manu Tomescu îl numește ”parazit” pe Nelu Roșca, în urma declarațiilor făcute de președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, săptămâna trecută, pentru o publicație online.  

Roșca a acuzat că s-au făcut jocuri pentru decredibilizarea mișcării sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia, astfel încât nimeni să nu se mai opună noilor SPV-uri, societățile care vor construi grupurile pe gaze și parcurile fotovoltaice, în care statul nu va mai fi acționar majoritar.

„Sunt oameni care stau în umbră și care au gândit un subiect precum pensionarea și s-au făcut tot felul de jocuri pentru a se decredibiliza mișcarea sindicală. Nu se va mai opune nimeni la înființarea SPV- urilor. CEO va fi un grup de societăți. E vorba de mulți bani, influență, putere. Cine va controla toate acestea?”, a declarat Nelu Roșca.

Nelu Roșca a mai spus că sindicatele din cadrul Complexului Oltenia n-au avut înțelepciunea de a lupta împreună pentru a dovedi că angajații se pot pensiona la 52 de ani.  

”S-a mers pe o chestiune din asta haotică, de a zbiera unii la alții și de a jigni, lucru care i-a făcut pe politicieni să facă stânga-dreapta cu salariații” a comentat sindicalistul.

Replica lui Manu Tomescu, liderul de la Rovinari care încă organizează proteste în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, este una dură. Acuză că Nelu Roșca ia salariu fără să facă nimic în cadrul companiei.

Tomescu susține că, deși îi critică pe protestatarii care, întreg anul trecut, au fost în stradă la Târgu-Jiu, Nelu Roșa ar fi, acum, beneficiar al Legii  nr. 197/2021, care recunoaște condițiile speciale de muncă din cadrul CEO.

Comment here