Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu: Puterea politică nu ne va asculta până nu ne va vedea în stradă 7-8000 de oameni

Liderul sindical Manu Tomescu este convins că, până când nu vor ieși 7-8000 de mineri și energeticieni în stradă, guvernul nu va renunța la planurile de a închide mineritul din Oltenia până în 2026.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari consideră că sunt ”povești de adormit copiii” discuțiile din zona politică privind renegocierea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, în luna octombrie. Tomescu critică, din nou, Federațiile Univers și Mine Energie care ”n-au avut nicio secundă de protest” împotriva programului de închidere a companiei.

”Puterea politică nu ne va asculta până nu ne va vedea în stradă 7-8000 de oameni, să semnăm cu ei un contract că vor stopa închiderea grupurilor pe cărbune” afirmă Manu Tomescu.

Liderul sindical consideră că protestele trebuie organizate până la alegerile de anul viitor, altfel CEO nu va mai putea fi salvat.  

Comments (4)

 1. Dvs. aveti imaginea cifrelor pe care le folositi?
  Dupa plecarile masive din centrale la sindicatul dvs.la Rovinari nu aveti cum sa aveti mai mult de 200 de oameni, maxim 300, și ce ati mai ciupit pe ici pe colo!
  Cand peste câteva luni mai trebuie sa ramana 7-8000 , dvs. vreti sa scoateti mai multi decat vor ramane angajati!
  Nu cred că mai puteti scoate dvs. 7-80 de oameni , dar 7-8000 !

 2. Nu ar strica sa fie prezentata o situatie statistica cu cati oameni are acum fiecare simdicat dupa plecarea la pensie masiva a oamenilor.

 3. Criticul sindical

  Ce sa-i faci !
  Unii sunt sunt de confesiune protestanti si altii de confesiune negociatori.
  Unii mai baga un banut in buzunarili oamenilor , alti mai baga cate un protest!
  Ce tine de foame! Protestul sau negociatul!
  Oricum guvernul face tot ce stie si e de confesiune bruxelleză!

 4. Ăștia de vreo cativa ani ne tot baga in buzunare.
  Acum ne baga iara 300 de la intai, mai baga si din ianuarie , mai vine ceva si la negociere.
  Voi ce aduceti oamenilor care raman , aia pe care ii mai reprezentati sau cati ați mai fi, că nu mai sunteti pe niciunde si nici nu mai intra nimeni în targ cu voi?

Comment here