Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu: Peste 2000 de dosare de angajare depuse la CE Oltenia

Peste 2000 de cereri de angajare au fost depuse la Complexul Energetic Oltenia, în ultimele săptămâni, de când compania a anunțat că face angajări, susține liderul sindical Manu Tomescu.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari a anunțat că va continua protestele în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, pentru deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare, nr.197/2021. Tomescu consideră că neaplicarea actului normativ este un abuz și că minerii și energeticienii sunt tratați ca niște cetățeni de mâna a doua.

Manu Tomescu precizează că protestele din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu nu vor fi îndreptate împotriva liderilor politici sau sindicali care au încheiat minuta de la Prefectura Gorj. Spune, însă, că o minută nu poate fi mai puternică decât o lege.  

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari afirmă că-n ultimele două săptămâni, peste 2000 de dosare de angajare au fost depuse la Complexul Energetic Oltenia iar, grație Legii nr. 197, noii sosiți vor putea fi încadrați la condiții speciale de muncă.  

Comment here