Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu, periplu prin cariere. Pecingină: Le sugerez să stea la masa dialogului

Liderul sindical Manu Tomescu a început mobilizarea minerilor din carierele Complexului Energetic Oltenia, pentru a organiza ”acțiuni comune pentru aplicarea Legii 197/2021”.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari a mers, vineri, la Cariera Roșia și a discutat cu minerii despre legea de reducere a vârstei de pensionare.

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină îi acuză pe sindicaliștii care bat monedă pe aplicarea legii de reducere a vârstei de pensionare, că au interese politice.

“Au dat cu oiștea-n gard  pentru că nu le-a ieșit cu legea, iar acum vor să dărâme de tot gardul” declară parlamentarul.

Manu Tomescu a transmis, pe pagina de socializare, că singura cale de reconciliere dintre minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia și deputații Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, este ca aceștia, alături de premierul Florin Cîțu ”să demareze urgent procedurile pentru ordonanța de urgență invocată de funcționarii din Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii pentru a pune în aplicare Legea 197/2021”.

”Nu-mi poate spune mie Manu Tomescu ce să fac. Minerii trebui să vadă că acești oameni habar nu au ce au susținut și că în continuare merg pe un drum greșit” reacționează deputatul Pecingină.

Comment here