Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu: Pecingină are un mod pervers de a face politică

Curtea de Apel de la Alba Iulia dă decizii pe bandă rulantă de aplicare a Legii nr.197/2021, de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Instanța obligă, practic, casele de pensii să țină cont de acest act normativ. La Curtea de Apel de la Craiova, care judecă dosarele angajaților Complexului Oltenia, procesele sunt blocate pentru că se așteaptă decizia Înaltei Curți.

Liderul sindical Manu Tomescu spune că 80 de dosare sunt depuse doar de Sindicatului Energia Rovinari dar, probabil, sunt mult mai multe.

Manu Tomescu îl acuză pe deputatul liberal Gheorghe Pecingină că are un mod pervers de a face politică. Asta după ce parlamentarul a declarat, la Radio Infinit, că urmează să poarte discuții cu liderul sindical de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, pentru reducerea la 52 de ani a vârstei de pensionare, deși a afirmat în permanență că Legea nr.197 nu este bună.

”Ăsta este modul pervers prin care Gheorghe Pecingină face politică, ne consideră oameni înapoiați” este de părere vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.  

Comment here