Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu: Ministrul ar putea veni forțat la CE Oltenia. Niciodată n-a fost o asemenea tensiune

Tensiunea este maximă în rândul angajaților Complexului Energetic Oltenia care așteaptă instalarea noului guvern și deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare.

”Atrag atenția că ministrul ar putea veni forțat la Complexul Energetic Oltenia, tensiunea este maximă în rândul salariaților. Să nu uite că răbdarea oamenilor are o limită” a comentat liderul sindical Manu Tomescu la Interviurile Infinit FM.

Legea, care le-ar permite minerilor și energeticienilor să se retragă din câmpul muncii la 52 de ani, a fost promulgată în vară dar Casa de Pensii a refuzat s-o aplice motivând c-ar trebui făcute completări printr-o ordonanță de urgență.

Manu Tomescu spune că situația a devenit insuportabilă în minerit și energie, acolo unde personalul este îmbătrânit și bolnav, salariile sunt proaste iar condițiile de lucru inumane.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari a criticat guvernul pentru faptul că nu ia de pe Complexul Energetic Oltenia povara certificatelor de carbon dar și pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru atitudinea pe care o are.

”Zâmbește dar nu te ascultă, are un zâmbet cinic. I-aș spune: ”Domnule, nu ne mai zâmbi în halul ăsta! Hai cu mine într-o carieră sau termocentrală, vino să vezi condițiile în care ținem în viață sistemul energetic național!” a comentat liderul sindical.

Comment here