Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu, la protest: Boșii voștri semnează minute luându-se de gât cu ”groparul” energiei!

La protestul de joi după-amiază din Piața Prefecturii, Manu Tomescu și-a certat colegii din Complexul Energetic Oltenia pentru faptul că stau acasă deși sunt îngrijorați privind viitorul locurilor lor de muncă.

”Vă mulțumește că s-a făcut un comitet de închidere a cărbunelui?” a întrebat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, aflat în stradă alături de alte câteva zeci de persoane, pentru deblocarea Legii nr.197/2021 de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare.

Tomescu a comentat că CEO se află într-un declin care se simte de la lună la lună.

Manu Tomescu le-a recomandat minerilor și energeticienilor să nu mai țină cont de ceea ce le spun liderii marilor federații și a cerut act normativ care să garanteze protecția socială a angajaților CEO.

Tomescu a mai spus, la microfon, că se prefigurează un viitor negru pentru mineri și energeticieni, dar și pentru întreg județul.  

”Să ne unim să ne dea ce este al nostru! Când dai oamenii afară, trebuie să le asiguri un viitor. Lipsa locurilor de muncă împinge oamenii la sărăcie, la disperare” a mai afirmat sindicalistul.

Comment here