Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu: E rușinos să angajezi toate pilele în companie! La 10 pile, angajați, mă, și unul amărât!

La protestul de joi după-amiază din Piața Prefecturii, pentru deblocarea Legii nr.197/2021, Manu Tomescu a dat asigurări că nu va pleca din stradă și a criticat angajările ”pe pile” făcute, în acest an, în cadrul companiei.

La început, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari a prezentat cazul a doi foști energeticieni de la Termocentrala Halânga din Mehedinți,  care a fost închisă în 2016, iar angajații lăsați pe drumuri. Oamenii au fost nevoiți să plece la muncă în străinătate.

”Să vadă cei de acasă în ce situație pot să ajungă din cauza faptului că acest sistem politic din România nu dă doi bani pe forța de muncă! 7 milioane de români muncesc în afara țării pentru că au fost tratați ca niște sclavi în această țară” a spus Tomescu la microfon.

Tomescu a reafirmat că aplicarea Legii nr.197 înseamnă păstrarea locurilor de muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia, în vreme ce planul de restructurare făcut de guvernanți înseamnă dispariția lor.

Manu Tomescu a mai spus că este o rușine faptul că au fost angajate ”toate pilele” la Complexul Energetic Oltenia, în acest an, și nu copiii salariaților.

”Copiii salariaților sunt pe ultimul loc, sunt pilele înainte! Peste tot îmi spun oamenii care văd că sunt angajate neamurile” a declarat sindicalistul.  

Manu Tomescu a făcut referire și la întâlnirea pe care a avut-o cu noul prefect de Gorj, Cristina Cilibiu, și a negat afirmațiile făcute de Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, cum că ar fi făcut o înțelegere cu senatorul Ion Iordache să înceteze protestul.  

Comment here