Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu: E clar că vor să ne închidă. Legea i-a încurcat

”Ne-au atras în tot felul de capcane. E clar că vor să ne închidă” a comentat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, liderul sindical Manu Tomescu, după discuțiile de la Ministerul Muncii în care s-a transmis că ar mai fie nevoie de o ordonanță de guvern pentru ca legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie să fie aplicabilă.

Practic, ordonanța trebuie să conțină formularea că se asimilează la condiții speciale și perioada de dinainte de emiterea legii. Tomescu a afirmat că minerii au spus clar ce vor la protestul de 6 luni, din Piața Prefecturii, iar politicienii au recunoscut condițiile grele de muncă.  

Tomescu este de părere că tergiversarea aplicării legii de reducere a vârstei de pensionare are un singur scop: închiderea Complexului Energetic Oltenia prin concedieri colective.

Manu Tomescu vede o bătaie de joc în faptul că s-a anunțat ordonanță de urgență pentru prelungirea condițiilor deosebite de muncă în cadrul CE Oltenia, exact în ziua în care liderii sindicali discutau, la Ministerul Muncii, despre legea care recunoaște condițiile speciale.

Liderul sindical de la Termocentrala Rovinari susține că liderii PNL care se opun legii de reducerea vârstei de pensionare, ar fi invocat ca argument faptul că au fost înjurați la protestul de 6 luni din Piața Prefecturii.

Comment here