Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu, după interviul acordat Greenpeace: Sunt niște mercenari sub comanda unor state mai puternice

”Sunt mercenari, niște organizații sub comanda statelor mult mai puternice” spune Manu Tomescu, liderul sindical care protestează la Târgu-Jiu, de peste 4 luni pentru reducerea vârstei de pensionare.

Tomescu și alți protestatari apar într-un  videoclip pe care Greenpeace, organizația de mediu care cere foarte vehement renunțarea la cărbune, l-a făcut la Târgu-Jiu și Rovinari. În reportaj, gorjenii se plâng de lipsa alternativei la minerit și energie.  

Manu Tomescu spune că a dat interviul pentru Greenpeace în urmă cu ceva timp, dar asta nu înseamnă că are o părere bună despre organizațiile de mediu care cer renunțarea la cărbune.

Greenpeace România transmite, pe site-ul oficial, că Planul Național de Redresare și Reziliență și fondurile pentru tranziție justă pot ajuta la dezvoltarea județului Gorj.

”Este o șansă imensă pentru Gorj și Complexul Energetic Oltenia de a se așeza pe un drum nou, de a diversifica opțiunile economice extrem de reduse asociate regiunilor monoindustriale și de a valorifica întreg potențialul zonei, pentru a crește nivelul de trai al locuitorilor” susțin activiștii de mediu.

”Toși banii care au trebuit folosiți pentru oameni, au fost căpușați sau furați” reacționează Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Comment here