Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu: Au venit pe la spate boșii din federații și au făcut o comisie

”Au venit pe la spate boșii din federații și au făcut o comisie. Nu este niciun reprezentat de la Rovinari” a acuzat la Interviurile Infinit FM, liderul sindical Manu Tomescu, care se teme că liderii federațiilor mari din Complexul Energetic Oltenia vor să tergiverseze legea privind reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor.

Declarațiile au fost făcute în condițiile în care Federația Națională Mine Energie a solicitat, miercuri, printr-o adresă, convocarea în regim de urgență a Comitetului de Sănătate și Securitate în Muncă  de la nivelul CE Oltenia,  pentru a analiza oportunitatea începerii măsurătorilor de noxe pe toate locurile de muncă.

Tomescu consideră că FNME cere tardiv măsurători, în condițiile în care protestatarii care se află de două luni în stradă la Târgu-Jiu, vorbesc despre condițiile grele de muncă, motiv pentru care cer reducerea vârstei de pensionare.    

Manu Tomescu crede că deputatul Dan Vîlceanu, președintele Partidului Național Liberal Gorj, este influențat de liderii sindicalii care de-a lungul timpului au urmărit doar sinecuri.

Comment here