Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu: 43 de mineri și energeticieni mor, în medie, anual

219 angajați ai Complexului Energetic Oltenia au decedat, în ultimii 5 ani, imediat după ieșirea la pensie sau chiar înainte de a ieși la pensie, 7 chiar anul acesta. Totul din cauza condițiilor infernale de muncă.

În plus, în acest moment, sunt peste 1000 de angajați ai companiei care suferă de boli grave, se arată într-o scrisoare trimisă parlamentarilor de protestatarii din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, care cer reducerea vârstei de pensionare.

Liderul sindical Manu Tomescu reafirmă că trebuie oprit genocidul social din cadrul companiei, iar oamenii să iasă la pensie și să-și trateze bolile căpătate de-a lungul anilor, din cauza condițiilor grele în care au muncit.

Tomescu mai spune că, de-a lungul anilor, reducerea costurilor, în cadrul Complexului Energetic Oltenia, s-a făcut cu drepturile minerilor și energeticienilor.

”Nu putem permite ca această tranziție justă să lase în urmă sărăcie, oameni bolnavi, șomeri care să rămână fără nicio protecție socială la 50-60 de ani”, declară vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Comment here