Minerit și EnergieStirile Zilei

Tivig: Nu e softul modificat la Casa de Pensii. Miruță: Legea va fi aplicată, e doar chestiune de timp

Liderul sindical din minerit, Vasile Tivig, a anunțat, pe Facebook, că au fost emise două decizii de respingere a dosarelor de pensionare a unor angajați ai Complexului Energetic Oltenia.

Deciziile au fost date de Casa de Pensii Mehedinți, instituția care a și refuzat, la un moment dat, să primească dosarele angajaților CEO care speră să se pensioneze anticipat, pe noua lege.

Tivig crede că n-a fost softul actualizat, deși Casa de Pensii a cerut, în luna iunie, un răgaz de 30 de zile tocmai pentru a se pune la pune la punct cu programul informatic.

Nicu Bunoaica nu înțelege ce s-a întâmplat la Casa de Pensii Mehedinți, de ce au fost emise deciziile de respingere. Crede că dosarele au fost analizate pe vechea lege, care prevede pensionarea la 65 de ani.

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 crede că se dorește bulversarea minerilor și energeticienilor, pentru că, altfel, Ministerul Muncii ar fi putut rezolva pensionarea anticipată. La Gorj au fost depuse deja, circa 2000 de dosare.  

Deputatul Radu Miruță, cel care a făcut amendamentul pentru ca minerii și energeticienii  să poată ieși mai repede la pensie, este convins că-n cele din urmă legea se va aplica. Crede că piedicile sunt puse chiar de Ministerul Muncii.  

Miruță spune că, dacă va fi cazul, vor fi sesizate Avocatul Poporului, Curtea Constituțională și se va atrage răspunderea penală a celor care blochează aplicarea actului normativ.  

Comment here