Minerit și EnergieStirile Zilei

Tivig: Ce să tot discutăm? Se știe problema, oamenii vor să iasă la 52 de ani la pensie

Situația în Complexul Energetic Oltenia este ca focul mocnit, în orice moment poate escalada, spune liderul sindical din bazinul Jilț Ion Popescu.

Este unul dintre angajații companiei care și-a depus dosar de pensionare pe Legea nr. 197/2021, dar i-a fost respins. Popescu speră ca-n cel mai scurt timp să fi deblocată aplicarea legii, iar angajații CEO să se poată pensiona la 52 de ani.

Mai mulți lideri sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia au criticat-o, în ultima vreme, pe Lăcrămioara Diaconu Pințea, membru al Directoratului. Îi reproșează absența de la sediul companiei dar și declarațiile anti-cărbune pe care le dă în presa centrală sau la conferințele de profil. Ion Popescu o acuză că sfidează restul conducerii CEO și dictează în cadrul companiei.

Liderul sindical Vasile Tivig spune că, pe paginile de socializare, angajați ai Complexului Energetic Oltenia cer grevă generală. În opinia sa, a trecut timpul discuțiilor cu politicienii.

”Ce să tot discuți? Se știe problema, oamenii vor să iasă la pensie la 52 de ani. Dezamăgirea va fi extrem de mare, dacă vor încerca să vândă gogoși” declară Tivig.

Comment here